Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی شیوع کرونا در چین و گسترش دامنه آن به ایران و دیگر کشورهای جهان، دولت تصمیم گرفت از تمام خانوارها که در تأمین معیشت خود دچار مشکل شدند، حمایت کند.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دولت برای کمک به معیشت آن دسته از افرادی که در معرض آسیب قرار گرفتند، بسته‌های حمایتی را در نظر گرفت و از جمله این حمایت‌ها  دولت اعلام کرد که سه میلیون نفر محروم و تحت‌فشار هستند و برای آن‌ها در چهار نوبت بسته حمایتی از 200 هزار تومان تا 600 هزار تومان مدنظر قرار گرفته است که مرحله اول آن پرداخت‌شده و مرحله دوم آن‌هم تا پایان فروردین پرداخت خواهد شد و دو نوبت بعد هم به همان صورت در ماه‌های اردیبهشت و خرداد پرداخت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور روز 18 فروردین وعده حمایت بیشتر داد

رئیس‌جمهور روز دوشنبه در جلسه ستاد اقتصادی دولت برای بررسی آثار شیوع بیماری کرونا، گفت: یک‌رقمی مدنظر قراردادیم به‌عنوان وام به‌اندازه یک‌میلیون تا دو میلیون تومان برای 4 میلیون خانواده‌ای که آن‌ها هم جزو اقشار کم‌درآمد هستند. نرخ این وام 4 درصد است و این هم به‌زودی برای خانواده‌ها اعلام می‌شود که بتوانند این وام را دریافت کنند.

روحانی همچنین از تخصیص اعتبار 1 میلیون تومانی به 23 میلیون خانوار خبر داده و گفت: مصوبه دیگری که امروز مدنظر قراردادیم مربوط به یک اعتباری است که در اختیار تقریباً همه خانوارهایی که یارانه دریافت می‌کنند  قرار می‌گیرد. حدود بیش از 23 میلیون خانوار هستند که یارانه ماهانه دریافت می‌کنند که یک اعتبار یک‌میلیونی در اختیار همه این خانوارها قرار می‌گیرد که به‌تدریج در طول 24 ماه از یارانه‌ای که در ماه‌های بعد پرداخت می‌شود کم می‌شود.

بیشتر بخوانید؛

دولت بدون برنامه، مردم گرفتار؛ طرح خام دولت برای حمایت اقتصادی از خانوارها/ تسهیلات حمایتی عجیب با سود و «بهره» ۱۲ درصد!

رئیس جمهور افزود: بنابراین در ماه اردیبهشت می‌توانیم این را سامان دهیم و به آن‌ها اعلام کنیم که این یک‌میلیون اعتبار در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. اگر در فروردین شد، فروردین اعلام می‌کنیم اگر هماهنگی در فروردین انجام نشد در اردیبهشت این هماهنگی انجام می‌گیرد و تقریباً حدود 25 هزار میلیارد تومان برای این امر مدنظر قراردادیم که مصوب شد.

تسهیلات حمایتی عجیب با سود و «بهره» ۱۲ درصد!

رئیس‌جمهور در همین جلسه سود تسهیلات اعتباری 1 میلیونی را 12 درصد اعلام کرد که همین امر صدای اعتراضات را بالا برد و رسانه‌ها به این‌که دولت حتی در این حمایت ناچیز که از مردم دارد به فکر کسب درآمد است تاختند.

کار به‌جایی رسید که برخی مراجع تقلید هم به این نحوه پرداخت وام ایراد وارد کردند. در یکی از این نمونه‌ها آیت‌الله‌العظمی علوی گرگانی از مراجع تقلید در پاسخ به استفتایی پیرامون وام یک‌میلیونی دولت با سود 12 درصد پاسخ گفتند.

این مرجع تقلید در پاسخ به این سؤال که «با توجه به اعطای وام یک‌میلیونی دولت با سود 12 درصد، تحت عنوان تسهیلات و کمک به معیشت مردم برای تأمین نیازهای روزمره در ایام کرونا، فروش و توزیع وام توسط دولت (و نه هیچ مؤسسه مالی‌ای) انجام می‌گیرد لذا نمی‌توان آن را تحت هیچ‌یک از عقود شرعی بازتعریف کرد و سود 12 درصد گرفت. آیا با وجود این تفاسیر و اختصاص این وام به 23 میلیون خانوار یارانه بگیر آن‌هم به‌عنوان کمک، این وام ربوی نیست؟ دولت دست به یک ربای آشکار نمی‌زند و این وام جامعه اسلامی را سوق به رباخواری نمی‌دهد؟»، گفت: «چون این وام به‌عنوان بهبود وضعیت معیشتی مردم می‌باشد لذا در قالب عقود مضاربه و مشارکت و وکالت قرار نمی‌گیرد لذا دریافت سود از این وام شرعاً جایز نیست. لازم به ذکر است که عقد جعاله را در این نوع وام‌ها قبول نداریم.»

رئیس‌جمهور عقب‌نشینی کرد

8 روز بعد از اعلام اولیه اما رئیس‌جمهور از موضع نخستین خود عقب‌نشینی کرد و بازهم در جلسه اقتصادی دولت اما این بار در 26 فروردین گفت: «رقم 23 هزار میلیارد تومانی هم هست که قبلاً قرار بود با سود 12 درصدی در اختیار یارانه بگیران قرار بدهیم، امروز بخشی از زمان جلسه ما با این بحث گذشت که چگونه این تسهیلات یک‌میلیون تومانی را  به یک وام قرض‌الحسنه‌ تبدیل کنیم و آن بخش سودی را که بنا بود از حساب مردم پرداخت شود، دولت به عهده بگیرد.»

رئیس‌جمهور در مورد زمان پرداخت این تسهیلات هم گفت: «ششم اردیبهشت روز اول ماه رمضان است و همه تلاش ما این است که بتوانیم چهارم الی پنجم اردیبهشت؛ قبل از روز اول ماه رمضان، این یک‌میلیون تومان به‌حساب مردم ریخته شود و همه یارانه‌ بگیرها از آن بهره‌برداری و استفاده کنند. »

قرار شد این تسهیلات برخلاف وعده اولیه که بنا بود با دو ماه تنفس اقساط آن پرداخت شود، از تیرماه قسط 35 هزارتومانی آن از یارانه سرپرست خانوار کسر شود.

اطلاعیه نحوه دریافت وام یک‌میلیون تومانی

بالاخره 27 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای شرایط و ضوابط بهره‌مندی از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا، ویژه یارانه بگیران را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است :

به‌منظور حمایت از خانوار‌های ایرانی که تحت تأثیر تبعات اقتصادی شیوع بیماری کرونا قرار گرفته‌اند، تمام سرپرستان خانواری که یارانه نقدی ماهانه دریافت می‌کنند و علاقه‌مند هستند از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا برخوردار شوند، می‌توانند با در نظر گرفتن شرایط مندرج در این اطلاعیه، ضمن پذیرش محتویات آن، کد ملی سرپرست خانوار را حداکثر تا روز یکشنبه ۹۹/۱/۳۱ از طریق تلفن همراهی که به نام سرپرست خانوار است به شماره ۶۳۶۹ پیامک کنند.

خانوار‌های یارانه بگیر برای استفاده از تسهیلات بانکی، تقاضای خود را صرفاً با پاسخ به پیامک‌هایی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با سر شماره v.refah ارسال می‌کند ثبت کنند.

تأکید می‌شود برای اعلام تقاضا، هیچ‌گونه مراجعه به بانک‌ها و سازمان‌های دولتی نیاز نیست.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساعت ۲۲ روز چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه به همه سرپرستان خانوار‌های دریافت‌کننده یارانه، پیامک ارسال خواهد کرد.

ارسال پیامک کد ملی سرپرست خانوار، به‌منزله قبول و تعهد اجرای ۴ بند این اطلاعیه از سوی متقاضی است.

شرایط تسهیلات به شرح زیر است:

۱-مبلغ تسهیلات برای هر خانوار یک‌میلیون تومان به‌صورت قرض‌الحسنه و تعداد اقساط ۳۰ ماه متوالی خواهد بود.

۲- اقساط ماهانه برای هر خانوار مبلغ ۳۵ هزار تومان است که از یارانه تیرماه امسال به بعد کسر خواهد شد.

۳- گیرندگان تسهیلات، نباید حساب بانکی یارانه خود را تا انتهای بازپرداخت اقساط، تغییر دهند.

۴- درخواست‌کننده تسهیلات با ارسال پیامک به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، وکالت بلاعزل می‌دهد که بازپرداخت تسهیلات فوق را ماهانه از محل یارانه نقدی خود به‌نظام بانکی پرداخت کند. این وکالت در حکم سند رسمی است و قابل‌اعتراض و ابطال در محاکم قضایی نیست.

انتهای پیام/4145

منبع: آنا

کلیدواژه: حسن روحانی رئیس جمهور یارانه وام علوی گرگانی تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی یک میلیون تومانی یک میلیون تومان سرپرست خانوار مدنظر قرار رئیس جمهور سود 12 درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۹۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور

ایسنا/کرمانشاه به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه به نتیجه می‌رسد.

محسن دارابی، امروز(هشتم اردیبهشت) با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات سفر رئیس جمهور به استان، گفت: در سفر رئیس جمهور به استان ۶۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بخش صنعت و معدن کرمانشاه مصوب شد که تا دی ماه ۱۴۰۱ تنها ۵۰ میلیارد تومان آن تعیین تکلیف شده بود، اما با عزم جدی که در مجموعه مدیریت استان در این خصوص شکل گرفت، اکنون ۴۴۰۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مصوب، انعقاد قرارداد و پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع تاکنون حدود ۶۰ درصد این تسهیلات پرداخت شده، ابراز امیدواری کرد ۴۰ درصد مابقی این تسهیلات نیز که پرونده‌های مربوط به آن در بانک‌ها قرار دارد، تا پاییز امسال تعیین تکلیف شود.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه تاکید کرد: تلاش شده این تسهیلات در اختیار واحدهایی قرار بگیرد که هم سرمایه‌گذار آن توانمندی مالی و فنی داشته باشد و هم  پروژه برای اقتصاد استان مفید و اثرگذار باشد.

دارابی خاطرنشان کرد: در کنار تسهیلات بانکی مصوب سفر رییس جمهور، آورده قابل توجی نیز از سوی سرمایه‌گذاران طرح ها داریم و می‌توان گفت با این تسهیلات حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه به نتیجه خواهد رسید.

مزایده ۹۰ محدوده معدنی کرمانشاه

وی به وضعیت محدوده‌های معدنی استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه اکنون دیگر چیزی به عنوان پهنه معدنی که متقاضی نتواند درخواستی برای آن ثبت کند در استان نداریم، خاطرنشان کرد: ۹۰ محدوده معدنی قابل مزایده در استان داریم که سال گذشته ۵۷ مورد آن به مزایده رفت و از این تعداد ۱۹ مورد واگذار شد. امسال نیز بنا داریم مابقی محدوده‌ها را به مزایده بگذاریم.

به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه چنانچه بعد از دو دوره مزایده هیچ برنده‌ای برای یک محدوده معدنی وجود نداشته باشد، طبق قوانین موجود به اولین متقاضی - که شرایط کافی و صلاحیت فنی و مالی متناسب با نوع ماده معدنی آن محدوده را دارد- واگذار خواهد شد.

هدفگذاری برای صادرات بالغ بر 4 میلیارد دلاری کرمانشاه

مدیرکل صمت استان کرمانشاه در ادامه از صادرات حدود ۳.۵ میلیارد دلاری کرمانشاه در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: از این میزان حدود نیمی از آن مربوط به واحدهای تولیدی استان و یا فعالیت تجار ما بوده و نیم دیگر آن فقط از مرزهای ما عبور کرده و خدمات گرفته است.

وی از هدفگذاری برای رشد ۲۳ درصدی صادرات استان در سال جاری یاد و ابراز امیدواری کرد صادرات سال ۱۴۰۳ کرمانشاه به بالغ بر چهار میلیارد دلار برسد.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه در کنار صادرات باید به واردات و برقراری موازنه بین صادرات و واردات نیز توجه داشته باشیم، گفت: بر اساس قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی(کولبری و ملوانی)، تخفیفاتی برای واردات در نظر گرفته شده که استان کرمانشاه نیز باید از این ظرفیت استفاده کند و این امر می‌تواند در رونق واردات استان موثر باشد.

مشروط شدن تخصیص ارز واردات به صنایع

نکته مهم دیگری که مدیرکل صمت استان کرمانشاه به آن اشاره کرد لزوم ثبت آمار تولید واحدهای صنعتی در سامانه جامع تجارت برای «ثبت سفارش» بود و گفت: چنانچه واحدهای صنعتی آمار تولید خود را ثبت نکنند، امکان ثبت سفارش برای مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات را نخواهند داشت .

به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه، هدف از این طرح مدیریت ذخایر ارزی کشور و اختصاص ارز به واحدهایی است که واقعا در زمینه تولید فعال هستند.

تحقق شعار سال نیازمند همبستگی دستگاه‌ها است

دارابی در ادامه از نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» یاد کرد و افزود: جهش تولید یعنی کارهایی متفاوت با آنچه که در گذشته بوده را انجام دهیم.

وی رونق تولید، اشتغال و صادرات را از وظیفه یک دستگاه به تنهایی خارج دانست و با بیان اینکه تمام ارکان اجرایی استان باید برای تحقق جهش تولید و اشتغال پای کار بیایند، عنوان کرد: تمام دستگاه‌ها در حوزه مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، دستگاه‌های خدمت رسان، دستگاه‌های قضایی و نظارتی، بانکها و ... در این خصوص مسئولیت دارند.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه بر لزوم پرهیز از عملکرد جزیره‌ای و بخشی نگری و اهمیت وجود نگاه سیستماتیک و پیوسته برای پیشبرد امور تاکید کرد و گفت: مسیر توسعه هر استان از دیدگاه مدیران آن استان می‌گذرد و هرچقدر این نگاه به سمت بهبود فضای کسب و کار و تسهیل‌گری باشد، کار آسانتر خواهد شد و قطعا با تنگ کردن فضا راه به جایی نخواهیم برد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرید ۱۵ هزار میلیاردی اصفهانی‌ها در طرح فجرانه
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰ میلیون تومانی به مددجویان
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • یارانه بگیران بخوانند؛ منتظر واریز یارانه بهاری باشید